Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Зустріч у Нововодолазькій ДПІ

опубліковано 29 січня 2024 о 15:45

У ЦОП Нововодолазької  ДПІ  протягом минулого тижня проводились зустрічі з громадянами за участі начальника Нововодолазької ДПІ Зої Корнієнко щодо декларування доходів, отриманих громадянами в минулому році та інших актуальних питань оподаткування.

До Центру обслуговування платників Нововодолазької ДПІ неодноразово звертаються громадяни, яким бракує стажу та бажають укласти договір про добровільну участь в системі загальнообов’язкового соціального страхування. 

Начальник ДПІ Зоя Корнієнко, надала вичерпні відповіді на питання щодо добровільної участі у системі загальнообов’язкового державного соціального страхування, перелік документів, необхідних для укладення Договору  та про необхідність  Декларації, у складі якої формують додаток ЄСВ 2 «Розрахунок сум добровільних внесків, передбачених договором про добровільну участь, які підлягають сплаті».

Громадянам, які звернулися до центру обслуговування платників щодо нарахування та  сплати земельного податку, надана інформація, що відповідно до законодавства податкове повідомлення - рішення про сплату податку надсилається платнику за місцем його реєстрації.

Також, протягом заходу керівник нагадала, що з 01.01.2024 введено в дію нову форму податкової декларації про майновий стан і доходи. У декларації, зокрема, змінився порядок розрахунку суми податку на доходи фізичних осіб, що підлягає поверненню з бюджету у зв’язку із використанням права на податкову знижку за витратами, понесеними відповідно до пункту 166.3 статті 166 розділу IV Податкового кодексу України (додаток Ф3 до декларації).