Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Практикум у Вовчанській ДПІ

опубліковано 05 лютого 2024 о 09:05

В. о. начальника Вовчанської державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Харківській області Олег ЛОГВІНОВ провів практикум для платників податків з актуальних питань податкового законодавства.

Під час заходу присутніх поінформовано щодо особливості подання податкової та іншої звітності через Електронний кабінет. Розглянуті випадки коли та як надсилається повідомлення про надання інформації щодо КЕП на відповідальних осіб у разі зміни керівника, якщо право підпису залишено за працівниками по яким інформація подавалась до контролюючого органу та у разі якщо головного бухгалтера одночасно призначено тимчасово виконувати обов’язки керівника (директора). 

Крім того, посадовцем повідомлено про початок (з 1 січня 2024) кампанії декларування громадянами доходів, отриманих протягом 2023 року. Акцентовано увагу на нову форму Податкової декларації про майновий стані і доходи, яка затверджена наказом Міністерства фінансів України від 28.08.2023 № 467. Термін подання якої до 1 травня 2024 року (30 квітня).  Скористатись правом на податкову знижку можливо протягом усього поточного року (до 31 грудня 2024).

Також, працівниками Вовчанської ДПІ постійно звертається увага платникам на використання електронних сервісів ДПС України (Електронний кабінет, застосунок «Моя податкова»), нагадується про можливість листуватися з ДПС через Електронний кабінет.