Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Вовчанська ДПІ інформує платників щодо актуальних питань податкового законодавства

опубліковано 07 лютого 2024 о 13:00

Працівниками Вовчанської державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Харківській області постійно під час спілкування та зустрічей з платниками надається інформація про зручність застосування електронних сервісів ДПС України (Електронний кабінет та застосунок «Моя податкова») при поданні звітності до контролюючих органів, про листування з ДПІ, моніторингу стану розрахунку з бюджетом, сплаті податків, ін. 

Повідомляється платникам про граничні терміни надання річної податкової звітності, форми бланків звітності.

Нагадується платникам єдиного податку фізичним особам-підприємцям ставки єдиного податку у 2024 році, граничний обсяг доходів на рік. 

Приділяється увага щодо особливостей застосування РРО/ПРРО, про безкоштовне програмне забезпечення ДПС України для роботи з ПРРО, про відповідальність за операції без використання РРО та які суб’єкти господарювання (з 01 жовтня 2023) звільняються від відповідальності за вчинені ними порушення вимог Закону № 265 «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг».

Платники отримують відповіді та роз’яснення  фахівців  на порушені ними питання.

Крім того, Вовчанська ДПІ інформує про початок (з 1 січня 2024) кампанії декларування громадянами доходів, отриманих протягом 2023 року. Повідомляє про  нову форму Податкової декларації про майновий стані і доходи, яка затверджена наказом Міністерства фінансів України від 28.08.2023 № 467 (термін подання якої до 1 травня 2024 року (30 квітня).  

Акцентує увагу, що скористатись правом на податкову знижку можливо протягом усього поточного року (до 31 грудня 2024).