Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Зустріч з представниками громадськості на тему: «Переваги електронних сервісів ДПС»

опубліковано 07 травня 2024 о 09:45

Начальник Люботинської  державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Харківській області Ніна Фіновська провела зустріч з представниками громадськості на тему: «Переваги електронних сервісів ДПС».

Під час заходу Ніна Фіновська  розповіла про переваги електронного листування. Статтею 42 Податкового кодексу України передбачено  можливість прийняття рішення платником податків щодо листування з податковою службою через Електронний кабінет, шляхом подачі заяви в паперовому чи в електронному вигляді, за наступними формами: 

- (форма f/j1391602) – заява-бажання отримувати документ через Електронний кабінет;

- (форма f/j1391702) – заява-відмова отримувати документ через Електронний кабінет.

Вхід до Електронного кабінету за адресою: http://cabinet.tax.gov.ua

Також  було акцентовано увагу на переваги використання мобільного застосунку «Моя податкова». Цей сервіс є дуже простим і зручним інструментом для отримання електронних сервісів податкової служби для громадян, а також сплати податків за допомогою  платіжних систем.

ДПС України продовжує працювати над вдосконаленням  застосунку «Моя податкова». У разі виникнення запитань щодо його роботи  та наявності пропозицій щодо вдосконалення сервісів ДПС просимо їх надсилати за адресою infotax@tax.gov.ua або звертатися за телефоном 0 800 501 007. 

Крім того, під час  спілкування з платниками  були надані консультації стосовно нововведень, які запроваджуються для фізичних осіб - підприємців, у зв'язку з прийняттям Закону України від 30 червня 2023 року № 3219-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану». 

Були обговорені питання щодо умов оподаткування та сплати податків, подання звітності, тощо.