Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Зустріч з платниками у Київській ДПІ щодо надання адміністративних послуг

опубліковано 09 травня 2024 о 15:00

Заступник начальника Київської ДПІ – начальник відділу обліку платників та об'єктів оподаткування Вікторія Усенко провела чергову зустріч з платниками податків у Центрі обслуговування платників на тему: «Надання адміністративних послуг». 

Під час зустрічі повідомила присутнім, що упродовж січня-квітня поточного року представникам бізнесу та громадянам надано 2951 адміністративна послуга.

Серед найбільш поширених послуг є: видача картки платника податків, внесення до паспорта громадянина України (у формі книжечки) даних про реєстраційний номер облікової картки платника податків з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків – 5870; видача відомостей з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податків – 1211; надання витягу з реєстру платників єдиного податку – 4046;  реєстрація платника єдиного податку – 1450; реєстрація книг обліку розрахункових операцій - 2358 та інші.

Окрім надання адміністративних послуг, працівники ДПІ приймають податкову та іншу звітність, надають консультації в межах компетенції та інформаційні послуги.

Посадовець зазначила, що фахівці ДПІ надають практичну допомогу платникам щодо подання звітності в електронному вигляді та детальні консультації з питань застосування сервісу «Електронний кабінет».

Наприкінці зустрічі Вікторія Усенко нагадала присутнім про мобільний застосунок «Моя податкова» від ДПС, який надає можливість швидко отримувати необхідну інформацію, подавати заяви, декларації та сплачувати податки.