Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Засідання «круглого столу» у Харківській ДПІ

опубліковано 28 травня 2024 о 11:00

У Харківській державній податковій інспекції Головного управління ДПС у Харківській області відбулося засідання «круглого столу»  з  питань електронного листування.

Під час спілкування начальник ДПІ  Сергій Музика зазначив, що платники податків мають змогу надсилати листи до контролюючих органів через Електронний кабінет з дотриманням вимог законів України від 22 травня 2003 року № 851-IV «Про електронні документи та електронний документообіг» та від 05 жовтня 2017 року № 2155-VIII «Про електронні довірчі послуги».

Також  Сергій Музика повідомив про переваги листування з контролюючими  органами через Електронний кабінет. Він  зазначив,  що для  здійснення листування в електронному вигляді,  платнику податків необхідно надіслати Заяву про бажання отримувати документи  через Електронний кабінет за формами:

- F 1391602 – для фізичних осіб , J 1391602- для юридичних осіб. 

Окрім того, керівником ДПІ була доведена інформація про можливості мобільного  застосунку «Моя податкова», простого і зручного інструмента для отримання електронних сервісів податкової служби. Цей за стосунок   можна завантажити  на телефони, як на платформі Android, так і iOS. 

Наприкінці заходу начальник  Харківської  ДПІ надав відповіді на питання  стосовно подання звітності,  сплати податків та отримання довідок та витягів .