Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Відбулася зустріч у Харківській ДПІ

опубліковано 24 червня 2024 о 13:30

Днями у Центрі обслуговування платників Харківської державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Харківській області відбулася чергова зустріч.

Під час заходу  заступниця начальника ДПІ – начальниця відділу податкових сервісів Альона Зеленкова повідомила про необхідність  внесення змін у картку платника податків.

Альона Зеленкова  зазначила,  що необхідно внести зміни у картку платника податків у разі, якщо були зміни в облікових даних, а саме: зміна місця проживання, прізвища, імені, по батькові, перейменування вулиць тощо. Фізичні особи зобов’язані протягом місяця з дня виникнення таких змін подати до контролюючого органу відомості про зміну  даних.

Для того щоб повідомити  про це контролюючі органи,  фізична особа повинна особисто або через представника подати Заяву про внесення змін до Державного реєстру фізичних осіб – платників податків (Заява ф. №5 ДР/№5 ДРП).

Наприкінці зустрічі Альона Зеленкова звернула увагу, що фізична особа може подати заяву засобами сервісу  ДПС «Електронний кабінет» http://cabinet.tax.gov.ua або за допомогою мобільного застосунку «Моя податкова», не відвідуючи орган ДПС.