Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Зустріч з питань переваг електронних сервісів ДПС

опубліковано 26 червня 2024 о 14:35

У Люботинській державній податковій інспекції Головного управління ДПС у Харківській області відбулася зустріч з представниками громадськості на тему: «Щодо переваг онлайн – сервісів ДПС». 

Під час заходу начальник   ДПІ Ніна Фіновська  акцентувала увагу на зручності мобільного застосунку «Моя податкова», який є дуже простим і зручним інструментом для отримання електронних сервісів податкової служби, а також сплати податків з використанням платіжних систем.

Наголошено, що ДПС України продовжує працювати над вдосконаленням сервісу «Моя податкова» для зручності та  комфорту платників податків. У разі виникнення запитань щодо роботи застосунку та наявності пропозицій по вдосконаленню сервісів  можна надсилати пропозиції за адресою infotax@tax.gov.ua або звертатися за телефоном 0 800 501 007. 

Крім того, податківці  нагадали про  переваги електронного листування. Статтею 42 Податкового кодексу України передбачено  можливість прийняття рішення платником податків щодо листування з податковою службою через Електронний кабінет, шляхом подачі заяви в паперовому вигляді чи в електронному вигляді, за наступними формами: 

- (форма f/j1391602) – заява-бажання отримувати документ через Електронний кабінет;

- (форма f/j1391702) – заява-відмова отримувати документ через Електронний кабінет.

Вхід до Електронного кабінету за адресою : http://cabinet.tax.gov.ua. 

Також,  були надані консультації стосовно нововведень, які запроваджуються для фізичних осіб - підприємців, у зв'язку з прийняттям Закону України від 30 червня 2023 року № 3219-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану». 

Були обговорені також інші нагальні питання щодо умов оподаткування та сплати податків, подання звітності, тощо.