Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Відбувся семінар у Нововодолазькій ДПІ

опубліковано 28 червня 2024 о 14:25

У ЦОП Нововодолазької  ДПІ  Головного управління ДПС у Харківській області відбувся семінар  за участі начальниці ДПІ Зої Корнієнко.

Під час заходу   Зоя Корнієнко розповіла як отримати довідку-підтвердження статусу податкового резидента України для уникнення подвійного оподаткування.

Начальниця ДПІ нагадала, що заява подається платником податків (уповноваженим представником) до контролюючого органу за основним місцем обліку, а у разі подання Заяви на отримання Довідки платниками податків – фізичними особами, які тимчасово перебувають за межами населеного пункту проживання або не мають постійного місця проживання, – до будь-якого контролюючого органу. Заяву за вибором платника податку може бути подано як в паперовому вигляді, так і засобами електронного зв’язку в електронній формі через меню «Листування з ДПС» у  приватній частині Електронного кабiнету.

Також Зоя Корнієнко розповіла  присутнім про переваги подачі звітності в електронному вигляді та про зручність  користування Електронним кабінетом, тому що він достатньо функціональний, містить всю необхідну інформацію для діяльності бізнесу, з його допомогою можна подавати не лише звітність, а й отримувати адміністративні послуги. 

Також очільниця   ДПІ повідомила, що в інспекції організовано робоче місце, де платник самостійно, або за допомогою фахівця ЦОП  може подати  звітність в електронній формі через «Електронний кабінет». 

Платникам  на прикладі були продемонстровані  всі етапи роботи в  «Електронному кабінеті».

Під час спілкування платники отримали вичерпні відповіді на питання, які виникають при роботі в «Електронному кабінеті».

Окрім того Зоя Корнієнко надала практичні рекомендації щодо використання застосунку «Моя податкова» та його завантаження на телефони.  

Вона зазначила, що «Моя податкова» - простий і зручний інструмент для отримання електронних сервісів податкової служби.