Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Зустріч з питань застосування електронних сервісів ДПС

опубліковано 10 липня 2024 о 13:00

Начальниця Зачепилівської ДПІ Юлія Кас’ян провела в ЦОП зустріч з платниками податків на тему:  «Як отримати податковий номер на дитину через Електронний кабінет».

Під час заходу посадовиця зазначила, що Електронний кабінет – це сучасний сервіс, який дозволяє взаємодіяти з податковою службою дистанційно, без особистих візитів до служби, що під час щоденних повітряних тривог є дуже важливим. Електронний кабінет є безкоштовним сервісом, який працює цілодобово в режимі онлайн без встановлення додаткового програмного забезпечення на персональному комп’ютері або смарт-пристрої.

За допомогою Електронного кабінету громадяни можуть отримати низку послуг, зокрема замовити податковий номер на дитину.

Зробити це дуже просто:

Увійдіть до приватної частини Електронного кабінету (за посиланням cabinet.tax.gov.ua або через вебпортал ДПС). Доступ до приватної частини Електронного кабінету надається після проходження користувачем електронної ідентифікації онлайн з використанням кваліфікованого електронного  підпису будь-якого Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг, через Інтегровану систему електронної ідентифікації – id.gov.ua (MobileID та BankID), за допомогою Дія Підпис або «хмарного» кваліфікованого електронного підпису.

• Зайдіть до меню «ЕК для громадян».

• Оберіть розділ «Облікова картка фізичної особи – платника податків (1ДР)» та натисніть «Створити».

• Внесіть необхідні дані.

• У «Додатки» прикріпіть скановані копії документів.

• Перевірте наявність та правильність заповнення реквізитів, натиснувши «Перевірити».

• Якщо все вірно, збережіть документ.

• Підпишіть за допомогою КЕП.

• Натисніть «Відправити».

Перевірте  отримані повідомлення: Відповідь № 1 (Повідомлення про отримання документу) та Відповідь № 2 Фінальна (Повідомлення про результати обробки Облікової картки фізичної особи-платника податків – форма № 1 ДР). У разі необхідності повідомлення можна завантажити у форматі pdf.

Після підтвердження зверніться до ДПІ за отриманням картки платника податків.