Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Відбувся семінар у Нововодолазькій ДПІ

опубліковано 15 липня 2024 о 09:10

У ЦОП Нововодолазької  ДПІ Головного управління ДПС у Харківській області  днями проводився  семінар  за участі начальниці ДПІ Зої Корнієнко.

Під час  семінару платники податків дізналися про переваги використання електронних сервісів ДПС України, зокрема при поданні податкової звітності.

Окрім того податківиця розповіла, що для листування з контролюючими органами через Електронний кабінет необхідно надіслати Заяву про бажання отримувати документи через Електронний кабінет за формою:

J1391602 – для юридичних осіб,

F1391602 – для фізичних осіб.

Для подання зазначеної заяви необхідно виконати наступне:

1. Увійти до приватної частини Електронного кабінету;

2. Обрати режим «Введення звітності»;

3. Заповнити форму документа (у формі заяви вказати електронну адресу, а реєстраційні дані платника заповнюються автоматично.

4. Підписати та  відправити документ до контролюючого органу.

Також посадовиця  проінформувала, що  завдяки сервісам ДПС можна дізнаватися про зміни в законодавстві через загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс (ЗІР).

Зоя Корнієнко зазначила,  що Наказом Мінфіну від  22.03.2023 №148 «Про затвердження Порядку заповнення реквізиту «Призначення платежу» платіжної інструкції під час сплати (стягнення) податків, зборів, митних, інших платежів, єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, внесення авансових платежів (передоплати), грошової застави, а також у разі їх повернення» спрощено алгоритм заповнення реквізиту «Призначення платежу» платіжної інструкції платниками та органами виконавчої влади шляхом скорочення кількості його обов’язкових полів.  

Посадовиця надала практичні рекомендації щодо використання застосунку «Моя податкова» та показала на прикладі як  можна завантажити цей застосунок на телефони.  

Наприкінці семінару фахівці ДПІ відповіли на всі запитання присутніх. Жодне запитання не залишилося без уваги та відповіді податківців.