Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Зустріч у Зачепилівській ДПІ

опубліковано 17 липня 2024 о 10:30

У приміщенні Центру обслуговування платників Зачепилівської державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Харківській області відбулася зустріч начальниці  ДПІ Юлії Кас’ян  з платниками податків на тему: «Як платник може повернути помилково сплачені суми податків, зборів, платежів та подати заяву про таке повернення (у т. ч. через Е-кабінет)?».

Під час заходу податківиця зазначила, що повернення помилково та/або надміру сплачених сум грошових зобов’язань та пені у випадках, передбачених статтею 43 Податкового кодексу України, здійснюється виключно на підставі заяви платника податку (крім повернення надміру утриманих (сплачених) сум податку на доходи фізичних осіб, які повертаються територіальним органом ДПС на підставі поданої платником податків податкової декларації за звітний календарний рік за результатами проведення перерахунку його загального річного оподатковуваного доходу), поданої до територіального органу ДПС за місцем адміністрування (обліку) помилково та/або надміру сплаченої суми протягом 1095 днів від дня її виникнення.

Також посадовиця зазначила, що заява про повернення помилково та/або надміру сплачених грошових зобов’язань та пені може бути подана платником до територіального органу ДПС відповідно до Порядку № 60 в електронній формі за допомогою засобів інформаційно-комунікаційних систем та з дотриманням вимог законодавства у сферах захисту інформації в інформаційно-комунікаційних системах, електронних довірчих послуг та електронного документообігу.

Додатково до заяви платник може подати копію платіжного документа, на виконання якого помилково та/або надміру сплачений платіж перераховано до бюджету.

Окрім того Юлія Кас’ян  повідомила як здійснюється повернення помилково сплачених сум єдиного внеску.