Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

До уваги платників податків!

опубліковано 12 січня 2024 о 11:37

Фахівцями відділу фактичних перевірок управління аудиту Головного управління ДПС у Харківській області продовжуються заходи щодо контролю за діяльністю суб’єктів господарювання у сфері обігу алкогольних напоїв та тютюнових виробів.

З цією метою проводиться постійний моніторинг даних наявних інформаційних ресурсів, переданої платниками інформації щодо проведених розрахункових операцій, змісту фіскальних касових документів.

В подальшому результати проведеного аналізу використовуються податковою службою при проведенні фактичних перевірок.

Так, за останній тиждень проведено фактичну перевірку магазину у Богодухівському районі Харківської області, де здійснює діяльність фізична особа – підприємець.

Згідно з наявними інформаційними базами даних у зазначеному магазині здійснювався продаж тютюнових виробів без отримання ліцензії на роздрібну торгівлю такими виробами.

Також, у місті Харкові перевірений магазин фізичної особи – підприємця, в якому згідно з даними розрахункових документів здійснювався продаж алкогольних напоїв та тютюнових виробів без відповідних ліцензій.

До підприємців будуть застосовані штрафні санкції в загальній сумі 17,0 тис. гривень та 34,0 тис. гривень відповідно.

У зв’язку з цим, ще раз звертаємо увагу на недопущення порушень при продажу підакцизної групи товарів, зокрема безліцензійної  діяльності. Нагадуємо про необхідність виконання вимог законодавства у сфері обігу алкогольних напоїв та тютюнових виробів та застосування РРО/ПРРО.