Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

До уваги платників податків!

опубліковано 15 січня 2024 о 14:52

Фахівцями відділу фактичних перевірок управління податкового аудиту Головного управління ДПС у Харківській області продовжуються заходи щодо контролю за діяльністю суб’єктів господарювання у сфері обігу підакцизних товарів, зокрема алкогольних напоїв та тютюнових виробів.

Податковою службою здійснюються зазначені заходи в тісній взаємодії з підрозділами Національної поліції Харківщини.

Під час проведення за останній тиждень перевірочних заходів у місті Харкові встановлено кафе, що належить фізичній особі – підприємцю, в якому здійснювалась торгівля алкогольними напоями та тютюновими виробами без наявності відповідних ліцензій, без застосування реєстратора розрахункових операцій/програмного реєстратора розрахункових операцій (РРО/ПРРО), продаж підакцизних товарів, не облікованих за місцем їх реалізації та зберігання, використання найманої праці без належного оформлення трудових відносин.

З метою припинення незаконної діяльності співробітниками Національної поліції по приїзді складений протокол про адміністративне правопорушення за порушення правил торгівлі алкогольними напоями та вилучено з обігу підакцизну продукцію.

До підприємця будуть застосовані штрафні санкції в загальній сумі 39,6 тис. гривень, а матеріали перевірки направлені до служби Держпраці для прийняття відповідного рішення.

У зв’язку з цим, ще раз звертаємо увагу на недопущення порушень при здійсненні реалізації товарів, зокрема безліцензійної  торгівлі. Нагадуємо про необхідність виконання вимог законодавства щодо використання РРО/ПРРО та сподіваємося на належне і добросовісне виконання суб’єктами господарювання обов’язків платників податків.