Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Як отримати довідку про джерела та суми нарахованого доходу, нарахованого (перерахованого) податку та військового збору через Електронний кабінет?

опубліковано 30 січня 2024 о 08:15

Головне управління ДПС у Харківській області повідомляє, що для отримання відомостей з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків про джерела та суми нарахованого доходу, нарахованого (перерахованого) податку та військового збору ДПС запроваджено  електронний сервіс «Електронний кабінет». 

Увійти до Електронного кабінету можна за адресою http://cabinet.tax.gov.ua або через вебпортал ДПС.

Запит на отримання відомостей про доходи формується виключно фізичними особами у приватній частині (особистий кабінет) Електронного кабінету, вхід до якої відбувається з використанням кваліфікованого електронного підпису фізичної особи.

Інструкція щодо дій користувача розміщена у приватній частині Електронного кабінету в розділі ДОПОМОГА → ЕК для громадян → Отримання відомостей з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків.

Після обробки запиту на електронну адресу фізичної особи – платника податків направляється файл-відповідь, який містить відомості з Державного реєстру про джерела та суми нарахованого доходу, нарахованого (перерахованого) податку та військового збору.

Електронний документ, засвідчений кваліфікованою електронною печаткою ДПС, є аналогом паперового документа, виданого контролюючим органом.

Звертаємо увагу, що запит на отримання відомостей про доходи може бути сформований, починаючи з І кварталу 1998 року, за будь-які п’ять років (запит формується поквартально, загальна кількість кварталів, яка вказується в запиті, не повинна перевищувати 20 кварталів). 

Інформація про виплачені доходи та утримані податки за IV квартал доступна для отримання після спливу 50 календарних днів після його закінчення (за 2023 рік  - після 20 лютого 2024 року).