Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Цифра дня: 846 платників податків «перейшли» до Харківської області з інших регіонів країни

опубліковано 30 січня 2024 о 11:25

У Головному управлінні ДПС у Харківській області повідомили, що впродовж 2023 року до Харківської області з інших регіонів «перейшли» 846 платників податків: 625 юридичних осіб та 221 фізична особа. Серед них 409 включені до Реєстру ПДВ.

Найбільша кількість платників стали на облік до Харківського регіону з м. Києва: 275 суб’єктів господарювання. Серед «лідерів», також, Дніпропетровська (78), Львівська (74) і Запорізька (72)області.

У порівнянні з 2022 роком, перехід суб’єктів господарювання з інших регіонів збільшився на 81%.

За результатами аналізу основних видів діяльності суб’єктів господарювання, що перереєстровані з інших регіонів, серед юридичних осіб найбільше представників галузі «Оптова та роздрібна торгівля; ремонт автотранспортних засобів i мотоциклів»: 309 суб’єктів господарювання. Друге та третє місце відповідно за представниками сфери «Будівництво» (70) та «Переробна промисловість» (61). 

Серед фізичних осіб найбільшу кількість складають представники галузей «Інформація та комунікація» (83), «Оптова та роздрібна торгівля; ремонт автотранспортних засобів i мотоциклів» (65), «Професійна, наукова та технічна діяльність» (22).