Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Чергова зустріч у Київській ДПІ щодо декларування доходів громадян

опубліковано 05 лютого 2024 о 15:55

У Київській ДПІ Головного управління ДПС у Харківській області відбулась зустріч з платниками податків за участі начальника ДПІ Олександра Сметаніна на тему: «Декларування доходів громадян». 

Під час проведення зустрічі з громадянами керівник проінформував, що з 01 січня 2024 року розпочалася кампанія декларування доходів громадян, отриманих у 2023 році. А також роз’яснив порядок подання податкової декларації про майновий стан і доходи та надав консультацію щодо її заповнення, акцентуючи увагу на зручності використання електронних сервісів ДПС України «Електронний кабінет» з використанням функції предзаповнення декларації та  безкоштовного мобільного застосунку «Моя податкова». Платників проінформовано щодо переваг використання електронного цифрового підпису для роботи в електронних сервісах ДПС та, зокрема, подання Податкової декларації про майновий стан і доходи. 

Під час спілкування начальник роз’яснив питання щодо переліку платників, які зобов’язані та мають право подати декларації. Декларуванню підлягають доходи, отримані не від податкових агентів; від надання в оренду рухомого або нерухомого майна іншим фізичним особам; успадкування чи отримання в дарунок майна не від членів сім’ї першого та другого ступеня споріднення, іноземні та інвестиційні доходи.

Наприкінці зустрічі Олександр Сметанін відповів на всі запитання присутніх.