Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про електронні сервіси ДПС

опубліковано 06 лютого 2024 о 10:30

Головне управління ДПС у Харківській області повідомляє, що Електронний кабінет – це безкоштовний сервіс, за допомогою якого здійснюється взаємодія органів ДПС та платників податків у режимі реального часу за допомогою персональних комп’ютерів без встановлення спеціалізованого програмного забезпечення, це є зручний сервіс дистанційного спілкування з податковим органами.

Так, за допомогою сервісу в режимі онлайн можливо заповнити та надіслати податкову звітність.

Подання податкової звітності в електронному вигляді має багато суттєвих переваг для представників бізнесу. Звітність, сформовану за допомогою спеціальних програм, можна передати в електронному вигляді до податкової служби всього за декілька хвилин.

Таким чином, платники економлять свій час, кошти на придбання бланків звітних документів, отримують гарантію автоматичної перевірки підготовлених документів на наявність арифметичних помилок та оновлення версій форматів документів, які є підставою для нарахування і сплати податків.

Робота у приватній частині «Електронного кабінету» здійснюється з використанням кваліфікованого електронного підпису, отриманого у будь-якого Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг.

Вхід до Електронного кабінету здійснюється за посиланням https://cabinet.tax.gov.ua, а також через вебпортал ДПС.