Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Харківщина: триває роз’яснювальна робота з представниками бізнес-спільноти

опубліковано 06 лютого 2024 о 11:30

Під час онлайн зустрічі з керівництвом та представниками Спілки підприємців Харківської області  фахівці Головного управління ДПС у Харківській області роз’яснили  актуальні питання, які на часі турбують підприємців.

Зокрема, йшлося про надання повідомлення до податкової щодо прийняття на роботу нового працівника. Податківці нагадали, що таке повідомлення подається до територіальних органів Державної податкової служби за місцем обліку їх як платника єдиного внеску. Зробити це потрібно до початку роботи працівника за укладеним трудовим договором, у т.ч через приватну частину Електронного кабінету з використанням кваліфікованого електронного підпису відповідальних осіб.

Також порушувались питання щодо умов застосування та порядку реєстрації РРО/ПРРО, оподаткування благодійної допомоги внутрішньо переміщеним особам, декларування громадянами доходів, отриманих у минулому році, тощо.

Окрім того податківці нагадали, що для оперативного зворотного зв’язку з платниками податків працює Комунікаційна податкова платформа ГУ ДПС:  kh.ikc@tax.gov.ua.