Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Харківщина: роз’яснюємо податкове законодавство

опубліковано 21 лютого 2024 о 10:00

Під час онлайн спілкування з керівництвом та представниками Харківської міської організації професійної спілки підприємців фахівці Головного управління ДПС у Харківській області роз’яснили актуальні питання, які на часі турбують підприємців.

Зокрема, податківці нагадали, що фізичні особи - підприємці (крім осіб, що обрали спрощену систему оподаткування) та фізичні особи, які здійснюють незалежну професійну діяльність, повинні подати податкову декларацію про майновий стан і доходи за минулий рік до 1 травня 2024 року. Якщо підприємці на загальній системі оподаткування припиняють підприємницьку діяльність, то декларація подається протягом 20 календарних днів місяця наступного за календарним місяцем, у якому проведено державну реєстрацію припинення підприємницької діяльності фізичної особи – підприємця за її рішенням.

Представників бізнес-спільноти поінформували, що з 01.01.2024 року діє нова форма податкової декларації про майновий стан і доходи та інструкція щодо її заповнення, оновлена редакція яких затверджена наказом Міністерства фінансів України від 28 серпня 2023 року № 467. 

Також порушувались питання щодо умов застосування та порядку реєстрації РРО/ПРРО, оподаткування благодійної допомоги внутрішньо переміщеним особам. Окремо обговорили можливість спілкування з податковою службою через електронний кабінет.

Окрім того податківці нагадали, що для оперативного зворотного зв’язку з платниками податків працює Комунікаційна податкова платформа ГУ ДПС:  kh.ikc@tax.gov.ua.