Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Раз'яснюємо податкове законодавство неприбутковим організаціям

опубліковано 22 лютого 2024 о 16:55

У Головному управлінні ДПС у Харківській області за ініціативи Департаменту культури і туризму Харківської обласної військової адміністрації проведено семінар для представників релігійних організацій, які з перших днів повномасштабного вторгнення здійснюють гуманітарну місію.

Першочергово присутніх цікавили питання оподаткування та правильного відображення у звітності отримання і надання благодійної допомоги громадянам.

Під час заходу учасники мали змогу отримати кваліфіковані роз’яснення від фахівців Головного управління державної податкової служби у Харківській області. Спікерами від податкової служби виступили: Олена Семенова та Олена Давид (управління оподаткування юридичних осіб), Людмила Мірошниченко (управління оподаткування фізичних осіб).

Під час семінару податківці розповіли про податкові нюанси та оформлення товарно – матеріальних цінностей від початку їх ввезення на територію України до моменту видачі гуманітарної або благодійної допомоги населенню. Також було роз’яснено порядок заповнення звіту 4 ДФ, звіту про використання доходів (прибутків) неприбуткової організації та додатку ГД.