Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Семінар з актуальних питань декларування

опубліковано 26 лютого 2024 о 11:40

З початком кампанії декларування доходів громадян, отриманих у 2023 році, фахівцями підрозділів Головного управління ДПС у Харківській області  проводиться інформаційна робота щодо необхідності декларування та особливостей подачі декларації про майновий стан та доходи.    

Днями, в приміщенні Центру обслуговування платників Шевченківської ДПІ Головного управління ДПС у Харківській області  відбувся семінар з платниками податків Харківського регіону.

Під час заходу обговорювалися актуальні питання проведення деклараційної кампанії-2024. 

Начальник відділу адміністрування податків з громадян та осіб, які провадять професійну незалежну діяльність управління оподаткування фізичних осіб Юлія Баркова розповіла присутнім про щорічну кампанію декларування громадянами доходів, які доходи підлягають обов’язковому декларуванню, яка ставка застосовується при оподаткуванні доходів та про  терміни подання декларації.

Звернула увагу, що декларацію про майновий стан і доходи можна подати в електронному вигляді через сервіс ДПС «Електронний кабінет» у розділі «ЕК для громадян» – «Податкова декларація про майновий стан і доходи». Скористатися зазначеним сервісом зможуть особи, які мають електронний цифровий підпис, виданий кваліфікованим надавачем електронних довірчих послуг.  

Начальник Шевченківської ДПІ Оксана Скірда, нагадала присутнім про зміни у формах податкової звітності та правильності заповнення реквізитів платіжних документів для сплати податків.  Отримати  інформаційну  допомогу від фахівців Шевченківської ДПІ, можливо за телефоном (057) 7021996.   

Наприкінці  заходу  присутні отримали зразки власної друкованої продукції з питань декларування.