Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Юридична особа – сільськогосподарський товаровиробник змінила податкову адресу, до якого податкового органу потрібно подавати декларацію платника єдиного податку IV групи для щорічного підтвердження статусу платника єдиного податку?

опубліковано 06 березня 2024 о 09:30

Головне управління ДПС у Харківській інформує, що відповідно до підпункту 298.8.1 пункту 298.8 статті 298 Податкового кодексу України сільськогосподарські товаровиробники для щорічного підтвердження статусу платника єдиного податку подають не пізніше 20 лютого поточного року, зокрема, загальну податкову декларацію з податку на поточний рік щодо всієї площі земельних ділянок, з яких справляється податок (сільськогосподарських угідь (ріллі, сіножатей, пасовищ, багаторічних насаджень), та/або земель водного фонду внутрішніх водойм (озер, ставків та водосховищ), – контролюючому органу за своїм місцезнаходженням (місцем перебування на податковому обліку).

Форма податкової декларації платника єдиного податку четвертої групи затверджена наказом Міністерства фінансів України від 19.06.2015 № 578.

Податковою адресою юридичної особи (відокремленого підрозділу юридичної особи) є місцезнаходження такої юридичної особи, відомості про що містяться у Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань (абзац перший пункту 45.2 статті 45 ПКУ).

У разі зміни податкової адреси платника єдиного податку останнім податковим (звітним) періодом за такою адресою вважається період, у якому подано до контролюючого органу заяву щодо зміни податкової адреси (пункт 294.7 статті 294 ПКУ).

Таким чином, у разі зміни податкової адреси, пов’язаної зі зміною адміністративного району юридична особа – сільськогосподарський товаровиробник для щорічного підтвердження статусу платника єдиного податку подає загальну Декларацію на поточний рік до контролюючого органу за місцем перебування на податковому обліку, тобто за новою податковою адресою.