Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Харківські податківці провели семінар для юридичних осіб

опубліковано 19 березня 2024 о 14:44

Фахівці управління оподаткування юридичних осіб та інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Харківській області організували та провели онлайн семінар з актуальних питань адміністрування податків і зборів з юридичних осіб. 

Спікерами на заході виступили:

-       Лариса Титарева - начальник відділу адміністрування податку на прибуток, неприбуткових установ і організації та спрощеної системи оподаткування управління оподаткування юридичних осіб;

-       Олена Семенова, Олена Давид і Наталя Бондаренко - головні державні інспектори відділу адміністрування податку на прибуток, неприбуткових установ і організації та спрощеної системи оподаткування управління оподаткування юридичних осіб.

 

З метою залучення найбільшої кількості платників податків анонс цієї події було поширено через медіа та розміщено на інформаційних ресурсах територіальних громад Харківського регіону. Тому цей івент об’єднав платників податків різних категорій: серед учасників  керівники та бухгалтери юридичних осіб на загальній та спрощеній системах оподаткування, державних підприємств, органів влади, представники громадських організацій Харківщини. 

Під час заходу були розглянуті питання, зокрема, щодо подання квартальної звітності з податку на прибуток та подання уточнюючих декларацій і додатків до неї; порядок заповнення декларації платника єдиного податку ІІІ та IV групи; алгоритм врахування збитків, отриманих у 2022 році до переходу на єдиний податок зі ставкою 2 % тощо. 

Окрім того, учасникам семінару повідомили, що у разі виникнення питань Державна податкова служба України рекомендує користуватися Загальнодоступним інформаційно-довідковим ресурсом, вхід на який здійснюється через вебпортал ДПС. Також, йшлося про можливість отримання консультації з питань оподаткування за телефонами «гарячих ліній», перелік яких розміщено на субсайті ГУ у рубриці Контакти.

Нагадуємо, що для оперативного зворотного зв’язку з платниками податків працює Комунікаційна податкова платформа, на яку, зокрема, приймаються звернення від представників інститутів громадянського суспільства і бізнес спільноти щодо проведення заходів.