Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

«Задекларуйте свої доходи вчасно!» - наголосили у податковій під час «гарячої лінії»

опубліковано 25 березня 2024 о 10:45

У Головному управлінні ДПС у Харківській області відбувся черговий сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» на тему: «Декларування громадянами доходів, отриманих у 2023 році».

На запитання абонентів відповідала провідний фахівець відділу адміністрування податків і зборів з громадян та осіб, які провадять незалежну професійну діяльність, управління оподаткування фізичних осіб Головного управління ДПС у Харківській області Олена Шавкун.

Громадянам, які зателефонували було роз’яснено випадки обов’язкового декларування доходів, отриманих у 2023 році, а саме: отримання доходів від особи, яка не є податковим агентом; доходи від продажу власної сільськогосподарської продукції; від продажу цінних паперів та корпоративних прав; іноземні доходи; у вигляді спадщини та подарунків; списаний банківський кредит; від продажу або надання в оренду рухомого та нерухомого майна, тощо. 

Посадовиця роз’яснила, що громадяни, які отримували іноземні доходи та знаходяться за кордоном, можуть надіслати декларацію поштою або в електронній формі через Електронний кабінет.

Нагадала, що термін подання податкової декларації про майновий стан і доходи до 1 травня 2024 року, а на податкову знижку до 31 грудня 2024 року включно.