Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В ГУ ДПС у Харківській області провели вебінар для платників екологічного податку

опубліковано 08 травня 2024 о 15:20

Сьогодні відбувся навчальний вебінар для платників податків Харківщини на тему «Екологічний податок: особливості складання та подання звітності». Спікером заходу виступила начальник відділу адміністрування рентної плати та екологічного податку управління оподаткування юридичних осіб Головного управління  ДПС у Харківській області Надія Мєщерякова.

Учасники семінару дізналися про нюанси визначення ставок та податкового зобов’язання з екологічного податку, про особливості складання і подання податкової звітності з екологічного податку за І квартал 2024 року. 

Зокрема, податківець повідомила, що форми Декларації екологічного податку та додатків до неї з 2024 року змінено у частині виключення обов’язку нарахування в них пені. Нова форма Декларації та додатків затверджена наказом Міністерства фінансів України від 07.09.2023 № 488 «Про затвердження змін до форми Податкової декларації екологічного податку».

Надія Мєщерякова розповіла про найбільш поширені помилки, які допускають платники податку при заповненні Декларації та рекомендувала при складанні звітності з екологічного податку користуватися наочно-тематичним матеріалом «Порядок заповнення податкової декларації з екологічного податку», який розміщено на вебпорталі ДПС у банері «Онлайн-навчання».