Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Як зареєструватися платником податку на додану вартість?

опубліковано 13 травня 2024 о 09:20

Головне управління ДПС у Харківській області повідомляє, що відповідно ст. 183 (розділу V) Податкового кодексу України та Положення про реєстрацію платників податку на додану вартість, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 14.11.2014 № 1130, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 17.11.2014 за № 1456/26233 (далі – Положення №1130) для реєстрації платником ПДВ необхідно подати реєстраційну заяву платника податку на додану вартість до контролюючого органу за місцезнаходженням (місцем проживання) платника засобами інформаційно-комунікаційної системи «Електронний кабінет»,  вхід до якої здійснюється за адресою: http://cabinet.tax.gov.ua/ або інформаційно-комунікаційної системи «Єдине вікно подання електронної звітності».

Реєстраційну заяву платника податку на додану вартість необхідно подавати встановленою формою № 1-ПДВ згідно з додатком 1 до Положення №1130. 

Особа, відповідальна за утримання та внесення податку на додану вартість до бюджету під час виконання договору про спільну діяльність або договору управління майном, подає реєстраційну заяву платника ПДВ за формою № 1-ПДВ одночасно із документами для взяття на облік договору про спільну діяльність або договору управління майном згідно з Порядком обліку платників податків і зборів, затвердженим наказом Міністерства фінансів України від 09.12.2011 № 1588, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 29.12.2011 за № 1562/20300. 

Заява щодо державної реєстрації суб’єкта господарювання з позначкою про реєстрацію платником ПДВ подається державному реєстратору. Відомості із заяви щодо державної реєстрації суб’єкта господарювання одночасно з відомостями з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань передаються до контролюючих органів у порядку, встановленому Законом України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань».

Адміністративна послуга надається безоплатно.

Строк надання адміністративної послуги - 3 робочі дні.

Способи отримання результату адміністративної послуги «Реєстрація платника податку на додану вартість»: відомості, що містяться у реєстрі платників ПДВ, надаються шляхом: оприлюднення в режимі реального часу даних з реєстру платників податку на додану вартість на вебпорталі ДПС (tax.gov.ua) для безоплатного доступу засобами інформаційно-комунікаційної системи «Електронний кабінет» режим «Реєстри. Дані реєстру платників ПДВ» за адресою: http://cabinet.tax.gov.ua/registers; надання витягу з реєстру платників податку на додану вартість (надається за окремим запитом).