Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Харківські податківці зустрілися з представниками громадськості

опубліковано 13 травня 2024 о 14:00

Як працювати з «касовим апаратом» і не отримувати штрафи, де можна скачати програмний РРО та як його отримати безоплатно, які реквізити необхідно вказувати у чеках, який алгоритм розблокування податкових накладних – про ці та інші податкові нюанси йшла мова під час онлайн-зустрічі харківських податківців та представників ВГО «Спілка податкових консультантів».

Спілкування пройшло досить жваво, особливо в частині обговорення порядку застосування «касових апаратів» суб’єктами господарювання, які надають послуги як таксі. 

Також представники громадськості поділилися враженнями від застосування мобільного додатку «Моя податкова». 

Окрім того податківці нагадали про необхідність приведення у відповідність основного виду діяльності, заявленого при реєстрації (згідно з Класифікацією видів економічної діяльності ДК 009:2010 Національного класифікатора України), до фактичного виду діяльності, який здійснюється суб’єктом господарювання.

Податкова служба регіону використовує всі наявні способи комунікації для роз’яснення податкового законодавства та надання фахової допомоги платникам податків, та завжди відкрита до конструктивного діалогу з бізнесом і співпраці з бізнес-асоціаціями та громадськістю. 

Для оперативної комунікації з бізнесом діє комунікаційна податкова платформа ГУ ДПС у Харківській області. Також отримати роз’яснення можна за телефонами «гарячих ліній».