Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Харківській ДПІ відбувся навчальний практикум

опубліковано 11 червня 2024 о 14:28

У Центрі обслуговування платників Харківської державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Харківській області відбувся черговий практикум за участі заступника начальника ДПІ – начальника відділу податкових сервісів Харківської ДПІ Головного управління ДПС у Харківській області Альони Зеленкової з актуальних питань податкового законодавства та застосування Електронного кабінету.

Під час заходу, Альона Зеленкова повідомила, що Електронний кабінет ДПС України працює цілодобово в режимі реального часу та дозволяє платнику податків звітувати, отримувати довідки та необхідну інформацію, не відвідуючи Центри обслуговування платників. 

Вхід до Електронного кабінету здійснюється за адресою: https://cabinet.tax.gov.ua, а також через  вебпортал ДПС.

Роз’яснено порядок подання заяви про включення до Реєстру волонтерів через Електронний кабінет «Для громадян». Для цього необхідно обрати режим «Заява до Реєстру волонтерів» або «Введення звітності» з режиму «Додатково», заповнити форму F1308302, підписати та надіслати заяву до контролюючого органу. 

Поінформовано про роботу  сервісу ДПС «Калькулятор податку на майно», який розміщено на вебпорталі ДПС у рубриці «Е-СЕРВІСИ» за адресою: https://tax.gov.ua/calculator. Даний сервіс надає громадянам можливість самостійно здійснювати розрахунок сум податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки та плати за землю з фізичних осіб. Застосування сервісу сприятиме підвищенню обізнаності громадян з питань нарахування та сплати цих податків.

Захід відбувся у конструктивному форматі, платники отримали вичерпні відповіді на усі свої запитання.