Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Скористайтесь електронними сервісами ДПС для подання декларації про майновий стан і доходи на податкову знижку

опубліковано 17 червня 2024 о 08:00

Головне управління ДПС у Харківській області звертає увагу громадян, що податкову декларацію про майновий стан і доходи, з метою отримання податкової знижки, можна подати через Електронний кабінет (https://cabinet.tax.gov.ua/). 

Особи, які мають особистий ключ кваліфікованого електронного підпису можуть скористатись сервісом «Податкова декларація про майновий стан і доходи». Цей сервіс дозволяє сформувати декларацію з частковим заповненням на підставі облікових даних платника, відомостей щодо нарахованих (виплачених) доходів, наявних в Державному реєстрі фізичних осіб - платників податків та відомостей щодо об'єктів нерухомого (рухомого) майна.

Зазначений сервіс надає можливість направити податкову декларацію до контролюючого органу з копіями первинних документів, зокрема для використання права на податкову знижку. Для цього платнику податків слід використати режим «Документ довільної форми». Слід зазначити, що завантаження документів у довільній формі (копій первинних документів) здійснюється єдиним файлом типу РDF або РNG або JPG.

Звертаємо увагу, що особи, які заявляють право на податкову знижку,  для спрощення процедури декларування доходів можуть скористатись сервісом – предзаповнення декларації про майновий стан і доходи, який доступний в Електронному кабінеті.

Також подати декларацію з метою отримання податкової знижки можна скориставшись мобільним застосунком «Моя податкова», який завантажуйте в AppStore або GooglePlay.

Нагадаємо, що термін подання податкової декларації для фізичних осіб, які мають право на податкову знижку, - до 31 грудня (включно) року, наступного за звітним.