Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Як відмовитися від застосування спрощеної системи оподаткування з ІІІ кварталу 2024 року?

опубліковано 18 червня 2024 о 09:10

Головне управління ДПС у Харківській області нагадує, що відповідно до п.п. 298.2.1 п. 298.2 ст. 298 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) для відмови від спрощеної системи оподаткування суб'єкт господарювання не пізніше ніж за 10 календарних днів до початку нового календарного кварталу (року) подає до контролюючого органу заяву.

Платники єдиного податку можуть самостійно відмовитися від спрощеної системи оподаткування у зв'язку з переходом на сплату інших податків і зборів, визначених ПКУ, з першого числа місяця, наступного за податковим (звітним) кварталом, у якому подано заяву щодо відмови від спрощеної системи оподаткування у зв'язку з переходом на сплату інших податків і зборів (п.п. 298.2.2 п. 298.2 ст. 298 ПКУ).

Заява за формою, затвердженою наказом Міністерства фінансів України від 16.07.2019 № 308, подається до контролюючого органу за місцем податкової адреси в один із таких способів:

поштою; 

безпосередньо до контролюючого органу; 

засобами інформаційно-комунікаційної системи «Електронний кабінет», вхід до якої здійснюється за адресою: cabinet.tax.gov.ua.

Для відмови від застосування спрощеної системи оподаткування з III кварталу 2024 року платнику єдиного податку необхідно подати до контролюючого органу відповідну заяву не пізніше 20 червня 2024 року.