Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Тривають заходи з протидії незаконному обігу підакцизних товарів!

опубліковано 28 серпня 2024 о 12:50

Головним управлінням ДПС у Харківській області продовжується перевірочна робота, спрямована на виявлення суб’єктів, які здійснюють реалізацію товарів підакцизної групи, здебільшого алкогольних та тютюнових виробів, з порушенням законодавства. Заходи проводяться за сприяння Національної поліції Харківщини та з вилученням з незаконного обігу підакцизної продукції.

Так, протягом останніх днів під час проведення працівниками управління податкового аудиту таких заходів у Харківському та Валківському районах Харківської області проведені перевірки п’яти торгових об’єктів, в яких встановлені факти порушення законодавства з боку фізичних осіб – підприємців, платників єдиного податку, а саме здійснення у магазинах та павільйонах реалізації алкоголю та тютюну без наявності відповідних ліцензій, без застосування РРО/ПРРО, без документів щодо оприбуткування за обліком підакцизних товарів. В одному з магазинів також встановлено факт використання праці найманого робітника без відповідного оформлення трудових відносин.

Співробітниками Національної поліції, які прибули за викликом на місця подій, складені протоколи про адміністративні правопорушення у відношенні підприємців за статтею 164 Кодексу України про адміністративні правопорушення, а також здійснено вилучення алкогольних напоїв в загальній кількості 1041 одиниця на суму 44 тисяч гривень.

Також, за недотримання вимог законодавства до підприємців передбачені штрафні санкції в загальній сумі 216,4 тисячі гривень, а матеріали щодо порушення трудового законодавства направлені до управління Держпраці для вжиття заходів згідно із законодавством.

У зв’язку з цим, наголошуємо про неприпустимість порушень законодавства при здійсненні підприємницької діяльності та попереджаємо про відповідальність, що несуть за законом суб’єкти за порушення законодавства у сфері торгівлі підакцизними товарами.