Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про нюанси застосування РРО та ПРРО запитували на «гарячій лінії»

опубліковано 29 серпня 2024 о 13:28

У Головному управлінні ДПС у Харківській області відбувся черговий сеанс телефонного зв`язку «гаряча лінія» з питань застосування реєстраторів розрахункових операцій та програмних РРО. На запитання платників податків відповідала головний державний інспектор відділу фактичних перевірок управління податкового аудиту ГУ ДПС області Аліна Клімова.

Під час «гарячої лінії» платники запитували: як зареєструвати реєстратор розрахункових операцій; який порядок застосування РРО; які обов’язкові реквізити розрахункових документів; які наразі діють штрафні санкції у разі здійснення розрахунків без використання реєстратора розрахункових операцій тощо.

Одним із питань було: «Чи вважається електронний таксометр РРО?».

Аліна Клімова повідомила, що відповідно до ст. 2 Закону України від 06 липня 1995 року № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» із змінами та доповненнями, електронний таксометр – це реєстратор розрахункових операцій, який додатково забезпечує попереднє програмування тарифів за проїзд та облік вартості наданих послуг з перевезень пасажирів, тобто вважається РРО.

На всі поставлені питання були надані кваліфіковані відповіді.