Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Під час «гарячої лінії» запитували про податок на прибуток підприємств

опубліковано 23 вересня 2024 о 15:00

Протягом минулого тижня у Головному управлінні ДПС у Харківській області проводились сеанси телефонного зв’язку «гарячі лінії» з питань адміністрування податку на прибуток підприємств.

На запитання платників відповідала головний державний інспектор відділу адміністрування податку на прибуток, неприбуткових установ і організацій та спрощеної системи оподаткування управління оподаткування юридичних осіб Головного управління ДПС у Харківській області Олена Давид.

Суб’єкти господарювання запитували: хто є платниками податку на прибуток підприємств з числа резидентів та нерезидентів; як в електронній формі подати заяву про видачу довідки про сплачений нерезидентом в Україні податок на прибуток (доходи) та отримати таку довідку; які ставки податку на прибуток підприємств діють під час дії воєнного стану; які терміни сплати податку на прибуток підприємств; які терміни подання податкової декларації з податку на прибуток підприємств, які платники податку на прибуток мають пільги в оподаткуванні податком на прибуток підприємств тощо.

Відповідаючи на одне із запитань, Олена Давид повідомила, що відповідно до п. 133.2 ст. 133 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) платниками податку на прибуток підприємств – нерезидентами є:

юридичні особи, які утворені в будь-якій організаційно-правовій формі та отримують доходи з джерелом походження з України, за винятком установ та організацій, що мають дипломатичні привілеї або імунітет згідно з міжнародними договорами України;

нерезиденти, які здійснюють господарську діяльність на території України через постійне представництво та/або отримують доходи із джерелом походження з України, та інші нерезиденти, на яких покладено обов’язок сплачувати податок у порядку, встановленому розд. ІІІ ПКУ.

На всі запитання платників, які надходили під час «гарячих ліній, фахівчиня надала вичерпні відповіді.