Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про нюанси застосування РРО та ПРРО запитували платники під час «гарячої лінії»

опубліковано 26 вересня 2024 о 14:00

Черговий сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» проведено у Головному управлінні ДПС у Харківській області з питань застосування реєстраторів розрахункових операцій та програмних реєстраторів розрахункових операцій.

На запитання платників відповідала головний державний інспектор відділу фактичних перевірок управління податкового аудиту ГУ ДПС області Олена Путятіна.

Суб’єкти господарювання запитували про таке: при здійсненні яких видів діяльності обов’язково застосовувати касові апарати або ПРРО, як зареєструвати РРО через Електронний кабінет. які обов’язкові реквізити розрахункового документа, у які терміни подавати звітність по РРО/ПРРО тощо.

Зокрема, відповідаючи на одне із запитань платника податків фахівчиня повідомила, що суб’єкти господарювання мають можливість користуватися як апаратним, так і програмним РРО – це може бути програма, чи додаток на смартфон, планшет, комп’ютер, який дозволяє з будь-якого пристрою сформувати розрахунковий документ. Відповідне програмне забезпечення надається ДПС суб’єктам господарювання безкоштовно. При цьому, безкоштовною є не тільки сама програма, але і її підтримка. 

Платники податків отримали вичерпні фахові відповіді на всі питання.