Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Студентам розповіли про податкову знижку

опубліковано 01 жовтня 2024 о 14:00

За результатами розгляду звернення, яке надійшло на Комунікаційну податкову платформу Головного управління ДПС у Харківській області від Лозівської філії Харківського автомобільно-дорожнього фахового коледжу, для студентів та викладачів навчального закладу була організована і проведена онлайн лекція на тему: «Податкова знижка». Спікером виступив головний державний інспектор адміністрування податків і зборів з громадян та осіб, які провадять незалежну професійну діяльність, управління оподаткування фізичних осіб ГУ ДПС Максим Кулєшов.

Під час лекції податківець повідомив що таке податкова знижка, розповів хто має право на її отримання, які витрати можуть бути враховані для розрахунку податкової знижки та які документи підтверджують ці витрати, у який термін необхідно надати до податкової Декларацію про майновий стан і доходи за минулий рік та інше. Він підкреслив, що право на податкову знижку надається резидентам України, які отримують офіційну заробітну плату, з якої сплачуються податки. При цьому, скористатися таким правом за витратами, понесеними у 2023 році, громадяни можуть до 31 грудня поточного року включно. Подати Декларацію про майновий стан і доходи можливо в один із способів: особисто, або надіслати поштою, або в електронному вигляді через «Електронний кабінет» чи мобільний застосунок «Моя податкова».

Враховуючи, що учасниками заходу були здобувачі професійної освіти, особливу увагу слухачів Максим Кулєшов звернув на нюанси отримання податкової знижки за понесеними витратами на оплату вітчизняним закладам освіти за навчання. 

Учасники заняття отримали фахові відповіді на свої запитання.