Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Запитували під час «гарячої лінії» щодо реєстрації платників податків

опубліковано 02 жовтня 2024 о 13:00

Начальник управління податкових сервісів Головного управління ДПС у Харківській області Сергій Біланчук провів сеанс телефонного зв`язку «гаряча лінія» з питань реєстрації платників податків.

Платники податків запитували: як отримати реєстраційну картку платника податків для дитини до 14 років; як внести зміни до картки платника податків при зміні прізвища; як подати документи на отримання реєстраційної картки платника податків в електронному вигляді через Електронний кабінет тощо.

Зокрема, на одне із запитань податківець відповів, що відповідно до п. 63.5 ст. 63 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) та п. 1 розд. ІI Положення про реєстрацію фізичних осіб у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 29.09.2017 № 822 (далі – Положення № 822) всі фізичні особи – платники податків та зборів реєструються у контролюючих органах шляхом включення відомостей про них до Державного реєстру фізичних осіб – платників податків (далі – ДРФО) у порядку, визначеному ПКУ. 

Особа віком від 14 до 18 років, яка отримала паспорт громадянина України вперше, для отримання в паперовій формі документа, що засвідчує реєстрацію в Державному реєстрі фізичних осіб - платників податків, може звернутися до контролюючого органу особисто, пред’явити паспорт, а також документ, до якого вносяться відомості про зареєстроване або задеклароване місце проживання/перебування (витяг з реєстру територіальної громади).

На всі запитання платників Сергій Біланчук надав вичерпні відповіді.