Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Головне управління ДПС у Харківській області нагадує про необхідність державної реєстрації підприємницької діяльності!

опубліковано 04 жовтня 2024 о 10:00

Звертаємо увагу, що провадження господарської діяльності без державної реєстрації як суб’єкта господарювання згідно із статтею 164 Кодексу України про адміністративні правопорушення тягне за собою накладення штрафу від однієї тисячі до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією виготовленої продукції, знарядь виробництва, сировини і грошей, одержаних внаслідок вчинення цього адміністративного правопорушення, чи без такої. 

Вчинення протягом року повторного правопорушення тягне за собою накладення штрафу від двох тисяч до п’яти тисяч неоподатковуваних доходів громадян з конфіскацією виготовленої продукції, знарядь виробництва, сировини і грошей, одержаних внаслідок вчинення цього адміністративного правопорушення.

Фахівцями управління податкового аудиту продовжується робота щодо виявлення тих суб’єктів, які здійснюють підприємницьку діяльність без державної реєстрації.

За результатами аналізу наявної інформації виявлений об’єкт підприємницької діяльності (павільйон), розташований у місті Харкові, де провадилась торгівля без державної реєстрації. При цьому, здійснювалась реалізація алкогольних напоїв без відповідної ліцензії.

В ході перевірочних заходів магазину із залученням співробітників Національної поліції щодо порушника складений протокол про адміністративне правопорушення за статтею 164 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Також, з обігу вилучені алкогольні напої.

З огляду на викладене зауважуємо, що незадекларована діяльність та несплата податків повинні стати неприйнятними явищами в економіці країни, а порушення вимог законодавства щодо ведення підприємницької діяльності - неприпустимими.