Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Відбувся вебінар для підприємців та громадян

опубліковано 25 січня 2023 о 15:37

Харківські податківці провели черговий вебінар на міжнародній платформі Diia.Business І Warsaw. Спікерами на заході виступили начальник управління податкових сервісів Головного управління ДПС у Харківській області Сергій Біланчук та начальник відділу адміністрування податків і зборів з фізичних осіб - підприємців управління оподаткування фізичних осіб ГУ ДПС області Крістіна Проценко.

Під час семінару розглянули важливі питання, які цікавлять представників бізнесу та громадськість. Зокрема,  питання щодо встановлених у 2023 році лімітів та ставок єдиного податку для фізичних осіб підприємців, форм звітності для підприємців та рахунків для сплати податків, алгоритму дій при зміні податкової адреси тощо.

Також, лектори розповіли про Кампанію декларування громадянами доходів, отриманих у 2022 році. Нагадали, що подати декларацію про майновий стан і доходи громадяни можуть до 1 травня, а для отримання податкової знижки – до 31 грудня поточного року.

Окрім того, учасникам вебінару повідомили хто може скористатися «податковою амністією» та які активи необхідно задекларувати, про терміни подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації та сплати відповідного збору.

Наприкінці заходу податківці відповіли на запитання слухачів вебінару і нагадали, що такі онлайн семінари за участі провідних фахівців Головного управління ДПС у Харківській області проводяться щомісяця.