Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Волонтерам про податки онлайн

опубліковано 20 квітня 2023 о 08:53

Фахівці Головного управління ДПС у Харківській області провели брифінг з питань оподаткування волонтерської діяльності. Захід відбувся на онлайн на платформі Press-Club. Kharkiv. 

Спікерами виступили: Сергій Біланчук – начальник управління податкових сервісів, Крістіна Проценко – начальник відділу адміністрування податків і зборів з фізичних осіб – підприємців управління оподаткування фізичних осіб та Юлія Баркова – начальник відділу адміністрування податків з громадян та осіб, які провадять незалежну професійну діяльність управління оподаткування фізичних осіб.

Під час заходу податківці розповіли про нюанси реєстрації та оподаткування волонтерської діяльності. Підкреслили, що в заяві про включення до Реєстру волонтерів необхідно зазначити дату початку здійснення діяльності як волонтера, яка не може бути раніше 21 листопада 2013 року. Якщо рахунки, що призначені для здійснення благодійної діяльності були відкриті після 21 листопада 2013 року, то дата початку здійснення діяльності як волонтера, не може бути раніше дати відкриття рахунка із найменшою датою, у т.ч. електронного рахунка. Окремо спікери порушили питання заповнення платіжних документів та документального оформлення волонтерської діяльності.

Також, громадянам - волонтерам нагадали, що до 1 травня 2023 року необхідно подати декларацію про майновий стан і доходи за минулий рік та розповіли, як в ній відобразити благодійні внески. При цьому, такі задекларовані  кошти не підлягають оподаткуванню.

Податківці відповіли на запитання, які надійшли під час проведення заходу та порадили благодійникам і волонтерам за потреби звертатися до податкової служби для отримання консультацій.

Довідково: cлід зазначити, що захід у режимі реального часу транслювався на сторінці Press-Club. Kharkiv (керівник Олександр Швець – заступник Голови Громадської ради при Головному управлінні ДПС у Харківській області, голова Комітету з питань комунікацій, внутрішніх та зовнішніх зв’язків) у соціальній мережі Facebook та на YouTube каналі.