Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Харківські податківці виховують обізнаних громадян

опубліковано 11 травня 2023 о 09:11

Фахівці Головного управління ДПС у Харківській області продовжують цикл лекцій на новій онлайн платформі: інноваційно-освітньому ХАБі «Обліково-аналітичний портал успіху» кафедри обліку, аудиту та оподаткування Державного біотехнологічного університету. Вчора відбулася лекція з питань оподаткування підприємницької діяльності та застосування реєстраторів розрахункових операцій. Начальник відділу адміністрування податків і зборів з фізичних осіб - підприємців управління оподаткування фізичних  осіб Крістіна Проценко і провідний фахівець відділу фактичних перевірок управління податкового аудиту ГУ ДПС області Олена Путятіна виступили перед цільовою  авдиторією: студентами, аспірантами, викладачами, науковцями. 

Під час заходу Крістіна Проценко розповіла про оподаткування фізичних осіб – підприємців: як зареєструвати підприємницьку діяльність та обрати відповідну систему оподаткування, умови перебування на спрощеній системі оподаткування, терміни подання звітності, ставки податків тощо. 

У свою чергу Олена Путятіна повідомила присутнім про нюанси використання РРО та програмних РРО при здійсненні розрахунків між підприємцями і покупцями.

Після виступів лекторів відбувся діалог у форматі запитання-відповідь. Слухачів цікавило які розрахункові документи надаються покупцю, як отримати безоплатне програмне забезпечення від ДПС для здійснення розрахункових операцій, скільки зареєстровано фізичних осіб-підприємців на Харківщині та інше. Спікери відповіли на всі запитання учасників заходу.

У Головному управлінні ДПС у Харківській області наголошують, що мета організованої просвітницької роботи серед молоді - це виховання покоління обізнаних громадян, формування у майбутніх підприємців свідомого ставлення до сплати податків та прагнення до діалогу з податковою службою.