Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Харківщині обговорили питання оподаткування із майбутніми медиками

опубліковано 25 квітня 2024 о 13:30

Начальник відділу адміністрування податків з громадян та осіб, які провадять незалежну професійну діяльність, управління оподаткування фізичних осіб Головного управління ДПС у Харківській області Юлія Баркова взяла участь у засіданні «круглого столу» з питань оподаткування із студентами Харківського національного медичного університету. Разом з нею у заході приймала участь Ганна Мороз – член Комітету внутрішніх та зовнішніх зв’язків Громадської ради при ГУ ДПС у Харківській області. 

В обговоренні питань, які найбільше цікавлять студентську спільноту, взяли участь представники Студентського самоврядування та Профспілкової організації ХНМУ. 

Юлія Баркова розповіла студентському активу про можливість отримати податкову знижку, зокрема, за навчання, про те, як зареєструвати підприємницьку діяльність та які існують системи оподаткування для ФОПів, про сервіси ДПС: Електронний кабінет та застосунок «Моя податкова». Зупинилася на оподаткуванні діяльності суб’єктів господарювання, які надають медичні послуги, підкреслила, що наймані працівники повинні бути офіційно працевлаштовані. 

Окрім того, учасники «круглого столу» дізналися про структуру ДПС України та законодавчі акти, якими керується служба у своїй діяльності.

Захід відбувався у форматі діалогу. Податківець відповіла на запитання молоді та рекомендувала, у разі виникнення питань стосовно оподаткування, користуватися матеріалами Загальнодоступного інформаційно – довідкового ресурсу, розміщеного на вебпорталі ДПС.