Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Інноваційні технології - на службі у платників

, опубліковано 28 березня 2013 о 10:21

На сьогодні 508 тис. суб'єктів господарювання користуються «Інформаційним порталом органів ДПС України».

Черговим кроком впровадження і розвитку інноваційних технологій стало підписання ДПС України з розроблювачами програмного забезпечення та акредитованих центрів сертифікації ключів, які надають безоплатні послуги платникам податків, Меморандуму щодо поліпшення процесу подання звітності, впровадження електронних сервісів, розвитку електронного документообігу.

Світовий банк цього року підвищив оцінку якості податкового адміністрування в Україні на 15 позицій у рейтингу Doing Business. Слід зазначити, що під час визначення міжнародних рейтингів враховуються також показники впровадження електронної звітності та електронних сервісів в інших державних установах і відомствах, таких як Державна служба статистики України, Пенсійний фонд України та інші.

При цьому багато платників, подаючи звітність в електронному виді в органи ДПС, у Пенсійний фонд подають звітність на папері. Однак наявність технічного забезпечення, програмного забезпечення, ключів електронного цифрового підпису, мережі Інтернет дає можливість для подання звітності в електронному виді як у Державну службу статистики України, Пенсійний фонд України так і в інші державні установи й відомства.