Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Онлайн зустріч для підприємців

опубліковано 09 квітня 2024 о 14:36

Про подання декларації про майновий стан і доходи фізичними особами – підприємцями на загальній системі оподаткування та громадянами йшлося під час онлайн зустрічі фахівців Головного управління ДПС у Харківській області з головою Харківської міської організації професійної спілки підприємців Олександром Ялпачеком та підприємцями. 

Зокрема, під час заходу податківці розповіли, що у річній податковій декларації фізична особа – підприємець зобов’язана відобразити разом з доходами від підприємницької діяльності також інші доходи з джерелом їх походження з України та іноземні доходи, якщо такі є (п.177.11 ст. 177 Податкового кодексу України). 

Також увагу підприємців акцентували на необхідності приведення у відповідність основного виду діяльності, заявленого при реєстрації, до фактичного виду діяльності, що здійснюється платником.

Окрім того, учасники заходу отримали консультації щодо застосування РРО та/або  ПРРО, дізналися про можливості Електронного кабінету та мобільного застосунку «Моя податкова». Окремо обговорили необхідність дотримання працедавцями норм діючого законодавства про оплату праці,  важливості сплати ПДФО та внесків на загальнообов'язкове державне соціальне страхування.

Податківці відповіли на всі запитання учасників заходу та рекомендували користуватися роз’ясненнями Державної податкової служби України, які розміщені у Загальнодоступному інформаційно-довідковому ресурсі на вебпорталі ДПС.