Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Навчаємо молодь

опубліковано 10 квітня 2024 о 16:32

Фахівці Головного управління ДПС у Харківській області провели воркшоп для студентів, викладачів та науковців Українського державного університету залізничного транспорту. 

Спікерами виступили провідні фахівці ГУ ДПС у Харківській області: Інна Бєлушкіна (відділ адміністрування податків і зборів з фізичних осіб – підприємців управління оподаткування фізичних осіб),

Максим Кулєшов (відділ адміністрування податків з громадян та осіб, які провадять незалежну професійну діяльність, управління оподаткування фізичних осіб),

Марина Скрипниченко (відділ податкових сервісів управління податкових сервісів). 

Навчальний івент складався із трьох лекцій: щодо оподаткування діяльності фізичних осіб – підприємців, про декларування доходів громадян, про електронні сервіси ДПС.

Учасники заходу дізналися про системи оподаткування для фізичних осіб – підприємців, їх відмінність та нюанси, стали більш обізнаними з питань декларування громадянами своїх доходів, ознайомилися з електронними сервісами ДПС: Електронний кабінет, мобільний застосунок «Моя податкова» тощо.

Під час виступів учасники заходу мали можливість поставити запитання та отримати відповіді від кожного спікера.

У заключному слові завідувач кафедри «Фінанси, облік і аудит» Українського державного університету залізничного транспорту, д.е.н., професор Олена Кірдіна не лише подякувала податківцям за цікаві та змістовні доповіді, а й розповіла про власний досвід подання декларації про майновий стан і доходи до місцевої ДПІ. За її словами, при заповненні декларації вона отримала кваліфіковані консультації від фахівців податкової служби.

Слід зазначити, що захід проведено за результатами розгляду листа, який надійшов на Комунікаційну податкову платформу Головного управління ДПС у Харківській області (kh.ikc@tax.gov.ua).