Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Щодо нюансів застосування РРО та програмних РРО

опубліковано 23 квітня 2024 о 12:55

Нюансам застосування РРО та програмних РРО була присвячена чергова  «гаряча лінія» у Головному управлінні ДПС у Харківській області. На запитання відповідала провідний фахівець відділу фактичних перевірок управління податкового аудиту Алевтина Капінос.

Зокрема, платники податків цікавилися умовами реєстрації РРО/ПРРО для фізичної особи-підприємця, який надає послуги з використанням Інтернету із власної квартири. 

Податківець повідомила, що у разі, якщо місце проживання ФОП є місцем, де провадиться підприємницька діяльність, або воно пов’язане із здійсненням підприємницької діяльності, то підприємець відповідно до вимог пункту 63.3 статті 63 Податкового кодексу України має подати повідомлення про об’єкти оподаткування або об’єкти, пов’язані з оподаткуванням, повідомивши про місце проживання як про об’єкт оподаткування. Після цього на власну квартиру може бути зареєстровано РРО та/ або ПРРО.

Під час заходу, платники податків, які зателефонували на «гарячу лінію» отримали відповіді та роз’яснення згідно з нормами діючого законодавства.