Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Diia.Business І Warsaw - вебінар для підприємців

опубліковано 29 травня 2024 о 15:07

Фахівці Головного управління ДПС у Харківській області провели черговий вебінар для підприємців, які знаходяться в Україні та Польщі. Захід відбувся за ініціативи Diia.Business І Warsaw. 

Спікерами івенту цього разу стали начальник відділу контролю міжнародної діяльності управління трансфертного ціноутворення Сергій Красюков та головний державний інспектор відділу планових перевірок оподаткування фізичних осіб управління оподаткування фізичних осіб Валентина Витнова. Серед учасників заходу також були представники Громадської ради при Головному управлінні ДПС у Харківській області.

Під час семінару слухачі дізналися що таке контрольовані іноземні кампанії (КІК), кому потрібно подавати повідомлення КІК до контролюючих органів, як звітувати та сплачувати податки. Також, йшлося про проведення перевірок  фізичних осіб – підприємців, у т. ч. які знаходяться за кордоном: хто підлягає перевіркам під час дії воєнного стану, види перевірок, підстави та терміни їх проведення тощо. Платникам податків нагадали про можливість листування з податковою через Електронний кабінет.

Податківці відповіли на всі запитання платників податків, зокрема щодо визначення податкового резидентства, застосування штрафних санкції по операціям КІК, визначення видів діяльності за КВЕД тощо.

Слід зазначити, що такі семінари проводяться щомісячно за зверненням  Diia.Business І Warsaw на Комунікаційну податкову платформу ГУ ДПС області. Звернення приймаються від представників бізнесу та громадських об’єднань на електронну адресу: kh.ikc@tax.gov.ua.