Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Відбувся черговий семінар-тренінг

опубліковано 11 червня 2024 о 14:33

У Центрі обслуговування платників Харківської державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Харківській області відбувся черговий практикум за участі заступника начальника ДПІ – начальника відділу податкових сервісів Харківської ДПІ Головного управління ДПС у Харківській області Альони Зеленкової з актуальних питань податкового законодавства та застосування Електронного кабінету.

Під час заходу, Альона Зеленкова повідомила, що Електронний кабінет ДПС України працює цілодобово в режимі реального часу та дозволяє платнику податків звітувати, отримувати довідки та необхідну інформацію, не відвідуючи Центри обслуговування платників. 

Вхід до Електронного кабінету здійснюється за адресою: https://cabinet.tax.gov.ua, а також через  вебпортал ДПС.

Податківиця роз’яснила  порядок подання заяви про включення до Реєстру волонтерів через Електронний кабінет «Для громадян». Для цього необхідно обрати режим «Заява до Реєстру волонтерів» або «Введення звітності» з режиму «Додатково», заповнити форму F1308302, підписати та надіслати заяву до контролюючого органу. 

Також поінформовано про роботу  сервісу ДПС «Калькулятор податку на майно», який розміщено на вебпорталі ДПС у рубриці «Е-СЕРВІСИ» за адресою: https://tax.gov.ua/calculator. Даний сервіс надає громадянам можливість самостійно здійснювати розрахунок сум податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки та плати за землю з фізичних осіб. Застосування сервісу сприятиме підвищенню обізнаності громадян з питань нарахування та сплати цих податків.

Захід відбувся у конструктивному форматі, платники отримали вичерпні відповіді на усі свої запитання.