Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Підсумки Деклараційної кампанії 2024

опубліковано 19 червня 2024 о 14:00

Начальник управління оподаткування фізичних осіб Головного управління ДПС у Харківській області В`ячеслав Даценко провів на платформі Харківського пресклубу онлайн пресконференцію на тему: «Підсумки Деклараційної кампанії 2024».

Захід відбувся за сприяння заступника Голови Громадської ради при Головному управлінні ДПС у Харківській області – голови Комітету з питань комунікацій, внутрішніх та зовнішніх зв`язків Олександра Швеця.

Відповідаючи на запитання журналіста, В`ячеслав Даценко повідомив, що станом на 03.06.2024 на Харківщині понад 11 тисяч громадян задекларували доходи, отримані у 2023 році. З них майже 9,5 тисяч - подали декларації про доходи, з яких у минулому році не були сплачені податки, 1,5 тисяч декларацій подано громадянами, які бажають скористатися правом на податкову знижку. Загальна сума задекларованого доходу, з якої декларанти самостійно визначили податкові зобов’язання, – 11 651,9  млн грн, що вдвічі перевищує відповідний показник минулого року. За підсумками проведеної у цьому році Кампанії декларування бюджет додатково отримає 214,9 млн грн податку на доходи фізичних осіб та 37,95 млн грн військового збору.

Податківець звернув увагу, що податкова служба забезпечує громадянам комфортні умови для декларування своїх доходів. Для цього платники податків можуть скористатися можливостями Електронного кабінету чи мобільного застосунку «Моя податкова».

В`ячеслав Даценко зазначив, що декларування доходів – це особистий внесок кожного українця у фінансову підтримку Держави та її обороноздатність.