Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Харківські податківці провели онлайн вебінар

опубліковано 02 липня 2024 о 14:11

Онлайн семінар з актуальних питань оподаткування провели фахівці  Головного управління ДПС у Харківській області.

Під час заходу податківці повідомили як можна зареєструватися у Реєстрі волонтерів, які документи для цього потрібно, яка звітність надається тощо.

Також розповіли у яких випадках громадяни можуть скористатися правом на податкову знижку. Зокрема, це витрати:  за навчання, страхування життя, переобладнання автомобіля на «газ», репродуктивні технології, за оренду житла внутрішньо переміщеними особами тощо. Декларацію про майновий стан і доходи можна надати не відвідуючи податкові органи.

Зокрема зазначили, що це можна зробити за допомогою сервісу ДПС України «Електронний кабінет» та мобільного застосунку «Моя податкова».  Акцентували увагу, що реалізувати право на податкову знижку можуть тільки ті громадяни, які отримують офіційну заробітну плату.

Останній термін подання податкової  декларації для отримання податкової знижки - 31 грудня 2024 року.

Окрім того роз’яснили порядок реєстрації  РРО/ПРРО, особливості їх використання, повідомили про штрафні санкції, які наразі діють у випадках  порушень при реалізації підакцизної продукції, відсутності ліцензій тощо.

Повідомили,  про необхідність своєчасної та у повному обсязі сплати податкових платежів  та правильного заповнення платіжної інструкції при сплаті податків.

На всі запитання учасників заходу фахівці ГУ ДПС надали вичерпні відповіді.